Bedste glas til gin og tonic – 7 perfekte glas til ginentusiaster

Elsker du gin og tonic? Har du svært ved at finde det perfekte glas til dine drinks? Så er heldet med dig, for i denne artikel præsenterer vi de bedste glas til gin og tonic.

Når du vælger et glas til gin og tonic er det meget vigtigt at der er god plads i glasset. Det er fordi:

 • Der skal være plads til is, så din drink holder sig kold
 • Det er nødvendigt med god plads når du skal blande din gin og tonic, så du kan få forholdet helt rigtigt
 • Glasset skal have plads til garnish

Derudover ved vi godt at udseendet på glasset også er meget vigtigt. Du skal nemlig kunne drikke din gin og tonic med stil. Ud fra disse kriterier har vi udplukket 7 forskellige glas, som vi tror er lige noget for dig. Vi mener nemlig at de er nogle af de bedste glas til gin og tonic.

Juniper Gin Glas - Bedste glas til gin og tonic

Juniper Gin Glas – Bedste all-around

Med en volumen på 710ml er disse Juniper gin glas et perfekt valg til din gin og tonic. Den store skål betyder, at der er god plads til både is og garnish. Da glasset sidder på en stilk, undgår du at dine hænder varmer din drink op. Den tilspidsede kant på skålen betyder at din gins aroma bevares bedre. Glassene er holdbare og kan vaskes i opvaskemaskinen.

 • Størrelse: 710ml

Mixology Gin Glas - Bedste glas til gin og tonic

Mixology Gin Glas – Kvalitet og størrelse

Disse glas fra Luigi Bormioli er lavet af en glasmasse der er specielt holdbar og modstandsdygtig. Stilken er forstærket med titanium for ekstra holdbarhed. Glassene kan nemt vaskes i opvaskemaskinen. Ligesom Juniper glasset er der masser af plads til is og garnish. Forskellen er at disse glas er endnu større med deres volumen på 800ml, og at de har et unikt design. Glasset er meget klart og vil forblive det i mange år. Hvis du er villig til at betale lidt mere, så får du kvalitet, stil og størrelse i samme glas.

 • Størrelse: 800ml
Essence Gin Glas - Bedste glas til gin og tonic

Essence Gin Glas – Mest for pengene

Ligesom de sidste to glas på listen er dette også et ballonglas, og derfor har det nogle af de samme fordele. Bl.a. hanken og bredden. Med en volumen på 645ml er der også god plads i glasset til is og granish. Hvis du gerne vil spare, men ikke gå ned på stil så er disse glas perfekte til dig.

 • Størrelse: 645ml
Hayworth Gin Glas - Bedste glas til gin og tonic

Hayworth Gin Glas – Uden stilk

Kan du godt lide ballon glas? Men er du ikke så glad for stilken? Så er disse Hayworth glas perfekte til dig. Du slipper nemlig for stilken, men får stadig alt den plads, du skal bruge til is og garnish med en volumen på 650ml. Ulempen er, at de ikke tåler opvaskemaskine, men uden stilk betyder det også, at de er meget nemmere at vaske i hånden.

 • Størrelse: 650ml
Utopia Elysia Cocktail Glas - Bedste glas til gin og tonic

Utopia Elysia Cocktail Glas – Til dig der vil have lidt mere kant

Kan du godt lide glas med stilk, men ønsker et med en anden form? Med dette Utopia Elysia cocktail glas får du et klassisk glasdesign med en volumen på 500ml. Selv med den mere kantede form, kan du sagtens have plads til is og garnish. Det stilfulde design passer perfekt til en gin og tonic.

 • Størrelse: 500ml
Utopia Elysia Highball Glas - Bedste glas til gin og tonic

Utopia Elysia Highball glas – Er du mere til highball?

Kunne du godt tænke dig et lidt mere traditionelt glas til din gin og tonic? I så fald er dette Utopia Elysia hiball glas måske noget for dig. Glasset er smallere end noget andet på denne liste, men på trods af det har den en volumen på 445ml. Der er altså stadig plads til is og garnish, blot i mindre mængder.

 • Størrelse: 445ml
Final Touch Kobber Krus - Bedste glas til gin og tonic

Final Touch Kobber Krus – Meget unik stil

Kan det være du tænker at alle de her glas ser fine ud? Men kunne du godt bruge noget, der virkelig gør et indtryk? Så er Final Touch kobber kruset garanteret noget for dig. Krusets hamrede overflade giver den et rustikt og moderne look, der giver enhver drink et unikt udtryk. Med en volumen på 500ml er der god plads til is og garnish.

 • Størrelse: 500ml

Hvad er så faktisk de bedste glas til gin og tonic?

Når det kommer til gin og tonic er highball glasset et populært valg, fordi den smalle overflade hjælper med at bevare brusen i din drink. Til gengæld holder glasset ikke lige så godt på smagen og duften, som et ballon glas gør.

Der er naturligvis ikke en forkert måde at drikke gin og tonic på, men når det kommer til gin glas, er det svært at slå ballon glasset. Det er med god grund, at netop dette slags glas har snuppet så mange pladser på vores liste. Her er nogle af fordelene ved et ballon glas:

 • Glassets form indkapsler din gin og tonics aroma og giver dig en bedre smagsoplevelse.
 • Med dens store volumen er der masser af plads til is og garnish.
 • Den brede bund er skabt til at rumme isterninger.
 • Glassets bredde gør det meget nemt at putte garnish i.
 • Stilken forhindrer dine hænder i at opvarme din gin og tonic.

Af disse grunde mener vi, at ballon glasset er et af de absolut bedste glas til gin og tonic.

Hvordan vi udvalgte de bedste glas til gin og tonic

Størrelse

Noget af det vigtigste vi kiggede på, da vi udvalgte glassene til denne liste, var at de havde god plads. Når først man har købt, synes vi nemlig, at det er vigtigt, at man kan putte lige så meget is og garnish i sin gin og tonic, som man lyster. Det giver dig også meget mere frihed over mængden af gin og tonic du kan blande.

Pris

Selvfølgelig er prisen noget af det vigtigste, når du skal købe nye glas. Derfor har vi udvalgt en masse glas til listen, som har en fornuftig pris. Det er vigtigt, at du ikke skal give for meget for dine glas, men det betyder ikke at vi er gået ned på kvalitet. Derfor har vi også puttet nogle glas på listen, som koster lidt mere, men det er fordi vi synes de er værd at give lidt ekstra for, hvis man falder for dem.

Design

Når vi snakker kvalitet, så er det også designet det handler om. Vi har sørget for at glassene på listen alle er forskellige på hver sin måde. Så er der nemlig noget for enhver smag.

Udvalg

En af målene med denne liste er at præsentere en masse forskellige muligheder. Det der for en person vil være de bedste glas til gin og tonic, vil nødvendigvis ikke være det bedste for en anden. Derfor vil vi gerne sørge for, at der er noget der kan vække interessen, for alle der læser artiklen. Af denne grund varierer pris, form og stil på de forskellige glas. Så har du selv friheden til at bedømme og udvælge hvad der er de bedste glas til gin og tonic.

Hvilke andre typer gin glas er der?

Ballon glas og highball glas er blevet nævnt flere gange i denne artikel, men der er også andre slags gin glas, der er værd at tale om.

Tumbler glas

Også kendt som et lowball glas, rocks glas eller old fashioned glas. Et tumbler glas kan være værd at overveje, selvom det er meget småt. Størrelsen betyder nemlig, at glasset er meget nemt at transportere. Om du er på en picnic, tager en tur til havet eller du er på farten, kan et tumbler glas være en god kompagnon, når du har brug for at slukke den lille tørst.

Cocktail glas

Også kendt som et martini glas. Hvis det vigtigste, når du drikker gin og tonic er, at du ser elegant ud, så er martini glasset skabt til dig. Det rummer ikke meget, men den lange stilk gør glasset både elegant og rart at holde. Stilken betyder også at dine hænder ikke varmer din gin og tonic op, ligesom hos ballon glas.

Hvor store skal gin glas være?

Når der er tale om, hvor stort dit gin glas skal være, er der ligesom med formen ikke noget korrekt svar. Når glasset er større betyder det bare at der mere plads til is og garnish. Du kan sagtens blande en gin og tonic i et lille glas. Det kommer bare med nogle begrænsninger.

Hvis du ikke har brug for mere end gin og tonic, er der intet galt med at bruge et lille glas. Men hvis du gerne vil holde din drink kølig med noget is eller give den et twist med noget garnish, kan det godt blive lidt af en udfordring, hvis ikke der er plads nok. Det er derfor, at det mindste glas på denne liste er 445ml. Man kan nemlig som sagt godt bruge et mindre glas. Vi mener bare at det er en bedre oplevelse at drikke gin og tonic, når man bruger et større glas. Derfor anbefaler vi glas der er større end 400ml.

Kan jeg bruge andet end gin glas til gin og tonic?

Nu har vi snakket meget om hvad de bedste glas til gin og tonic er, men hvad hvis du ikke kan se pointen i nogen af dem? Hvad hvis du ikke drikker gin og tonic ofte nok til at købet kan betale sig? Eller hvad hvis du står og skal bruge et glas lige nu, men ikke ejer et gin glas?

Svaret er egentligt meget simpelt. Du kan sagtens bare hapse et glas fra en skabshylde, hvis ikke du har andet, der passer godt til din gin og tonic. Det vigtigste er jo selvfølgelig, at selve din gin og tonic er god.

Opskrift: Den bedste gin og tonic til de bedste glas

Har du de perfekte glas, men mangler du lidt hjælp til at få din gin og tonic til at sidde lige i skabet? Så har vi den helt rigtige opskrift til dig. Gin og tonic er egentlig en meget simpel drink. Du behøver faktisk kun nogle få elementer for at lave en herlig gin og tonic.

Her er alt du skal bruge til en god gin og tonic:

 • 4 cl gin
 • 10 cl tonic
 • Isterninger
 • Evt. garnish

Når du har udvalgt en gin og en tonic, som du godt kan lide, så finder du dit glas frem. Før du begynder at blande, er det dog vigtigt, at du kommer godt med isterninger i glasset. På denne måde sørger du for, at din gin og tonic bliver ved med at være kold mens du drikker den.

Så er det tid til at blande din gin og tonic. Det forhold der er mest foretrukket er 4:10 gin og tonic henholdsvis. Du er fri til at eksperimentere med det forhold du bruger, så du kan finde den gin og tonic der passer bedst til netop dig. Hvis du ønsker en mindre eller større drink, kan du selvfølgelig også bruge det samme forhold bare i en mindre eller større mængde.

Kunne du være interesseret i at lave din gin selv? Så kan du læse vores artikel “lav din egen gin“.

Hvorfor er garnish vigtigt?

Hvis du ønsker det, kan du til sidst tilføje garnish til din gin og tonic, for at give den noget mere personlighed og lidt ekstra smag. Det er her du får lov til at være kreativ og putte dit helt eget præg på din gin og tonic.

Når det kommer til garnish er nogle af de mest populære valg en skive citron eller agurk. Jo større dit glas er, desto mere kan du jo også pynte det op med garnish. En anden mulighed er, at tilføje blot tre peberkorn. Dette kan give din gin og tonic et ekstra kick. Det er også populært at putte tørret frugt i din gin og tonic. Det kan fx være tørrede appelsinskiver, tørrede citronskiver eller tørret grape.

Er du i tvivl om hvilken garnish du skal vælge? Så har vi heldigvis et tip til dig. Når du udvælger din garnish, så prøv at overveje hvad dens smag kan gøre for din gin og tonic. Du kan prøve at matche din gins smag og på den måde forstærke smagsoplevelsen. En anden vinkel du kan prøve, er at finde en garnish der har en smag, som står i kontrast med din gin og på den måde skabe en bredere smagsoplevelse.

Læs meget mere om gin i vores artikel “gin bedst i test“.