Champagnekøler | 5 muligheder for den perfekte temperatur

Står ugens planer på en aften med vennerne? Eller måske der er en fejring i vente? Ligemeget hvad, så er det altid lækkert, når der er gæster ovre, at der er bobler på køl. Men hvordan gør man det lige en tand mere lækkert? En champagnekøler er svaret! Hvad end den står på fejring med venner eller familie, så vær lige lidt ekstra og hiv champagnekøleren frem! I denne artikel kommer vi med nogle bud til typer af champagnekølere, der vil pryde enhver fejring!

Georg Jensen Manhattan Champagnekøler 

Vi starter med en rigtig flottenheimer. Denne fra Georg Jensen ligger i den dyre ende, men oser simpelthen af elegance. Den har et design, der vil pryde enhver festopdækning – uanset anledning. Den har desuden en god størrelse, hvor der er plads til en håndfuld flasker, så der ikke skal fyldes op hele tiden, men i stedet har I til hele aftenen. Den har en højde på 230 mm og en diameter på 400 mm.


Vin Bouquet Champagnekøler

En fin champagnekøler, som giver klassiske “champagnekøler” vibes – dog i en pris, hvor lidt flere kan være med. Det betyder også, at du ikke behøver at være al for ømtålelig over for den og kan bruge den, hver gang du har gæster. For ja, sommetider er vi lidt tøvende med at stille de dyrere ting frem, hvis nogle skulle komme til at vælte eller ridse vores ting. Denne champagnekøler er i rustfrit stål og har en diameter på 38 cm.


Georg Jensen Champagnekøler Lille

Endnu en vinkøler/champagnekøler, der kan bruges derhjemme. Som altid fortsætter Georg Jensen det elegante, der passer til deres tidløse design, som aldrig ældes og derfor vil passe ind i de danske hjem. Denne kan bruges til en champagne i en slank flaske og ellers kan du benytte dig af den til en flaske hvidvin eller rosé. Den måler H 221 x B 163 x Ø 140 mm og design året er 2012.


Vacu Vin Active Elegant Champagnekøler 

En lille og diskret vin- og champagnekøler. Denne kræver ingen isterninger – blot 6 timer i fryseren og så er den klar til at køle din favorit vin eller champagne, mens I har gæster. Fordelen ved denne er, at den ikke fylder lige så meget som de store champagnekølere. Med denne behøver du ikke et helt skab til at opbevare den – nej, du kan blot folde den sammen efter brug og tage den frem, når der er brug for den igen. Den passer til flasker af størrelsen 0,7 liter til 1 liter. 


Mauviel M30 Champagnekøler

OKAY – vil du gerne skille dig ud og er du okay med at betale lidt ekstra for et skønt design af højeste kvalitet? Så har du svaret her! Denne champagnekøler i messing-design oser af fransk design og et hjem, der ikke besidder andet end overskud. Denne vil få gæsterne til at tale og den vil pynte i ethvert hjem. Den er samtidig helt perfekt til en aften med masser af gæster, for der kan være 6 flasker i. Der er desuden også kobberhåndtag, så den er nem at flytte med derhjemme.


Ferm Living Alza Champagnekøler

Dette er en af vores favorit champagnekølere – designmæssigt. Den har det fineste marmor design og vil passe ind til enhver bordopdækning uanset anledning. Designer er helt gennemført på flere måder. Udover det fineste låg, der gør det hele gennemført, så er der også en lille krog, hvor du kan hænge din isterninge-ske på den. Den har en højde på H 17 cm og en diameter 14,5 cm.


Hvad er en champagnekøler?

En champagnekøler er ganske vist, som navnet siger, en køler til champagnen. Det er ofte designet således, at der er en form for fod, hvor der i forlængelsen er noget rundt eller aflangt, som er lavet til en eller flere champagner. Så kort sagt, en champagnekøler køler din champagne.

Hvad skal jeg se efter, når jeg skal købe en champagnekøler?

Der er flere ting, du kan se efter, når det kommer til et køb af en champagnekøler. Det er blot ting, du kan se efter og ikke noget du skal. Nogle gange er det også rigeligt blot at vælge den, som du synes er pænest. Her er 3 ting, du bør overveje, inden du køber din næste champagnekøler.

Design

Designet er en af tingene, og handler lidt om, hvad vi var inde på i introen. Et rigtig godt sted at starte ift. køb af champagne er: vælg en, du synes er flot. Champagnekøleren står fremme det meste af aftenen, så den må gerne pryde rummet, I er i. Det skal være sådan, at du har lyst til at vise den frem og ikke prøver at gemme den væk, mens aftenen står på. Der findes et hav af designs, som vil passe ind i de forskellige hjem. Der findes både forskellige farver, størrelser og andet.

Størrelse

Der findes også forskellige størrelser, når det kommer til valg af den perfekte champagnekøler. Du kan nemlig vælge kølere i forskellige størrelser, så det passer til dit behov. Det vil sige, at du kan få champagnekølere, der har plads til blot én champagne eller flere. Så ved du, at der bare skal være plads til én, så er det dét, du skal have. Ved du derimod, at du gerne vil have et par flasker på køl ad gangen, så skal du ikke gå på kompromis og blot nøjes med en champagnekøler, hvor der kun er plads til en. Det er også ærgerligt at købe sig en champagnekøler med plads til kun én flaske, hvis du så senere ærgrer dig over det og ville ønske, du havde købt en, der var større.

Pris

Prisen spiller selvfølgelig også en rolle. Det er meget forskelligt fra mærke til mærke, hvad du må betale for en champagnekøler og det kommer også meget an på, hvad dit eget budget er. Så hvad den rette pris er for en champagnekøler, kommer an på dig. Det er dog værd at nævne, at det kan være en god ide at overveje, hvor ofte du skal bruge den.

Derfor skal du købe en champagnekøler

Der kan være flere grunde til at købe sig en champagnekøler. Men en champagnekøler er til dig, der gerne vil have en champagne, der har den helt rette temperatur, så dine gæster og dig kan nyde et glas sammen og så er en perfekt nedkølet champagne selvfølgelig det allervigtigste. Men en champagnekøler kan også bare udstråle elegance og sætte prikken over i’et til en festlig anledning. Så ja, en champagnekøler er nærmest et must-have til en festlig aften. Her er grundene samlet:

 • Giver en festlig stemning
 • Let tilgængelig for gæsterne
 • Du slipper for lunkne drikkevarer
 • I slipper for at have alle drikkevarer i køleskabet
 • Kan bruges til flere anledninger
 • Brug den året rundt
 • Kan bruges til forskellige drikkevarer

Hvornår kan jeg bruge en champagnekøler?

Der er ingen grænser for, hvornår du kan benytte dig af en champagnekøler. Har du en derhjemme, så benyt dig af den til enhver lejlighed. Har du haft en god dag på arbejdet og vil gerne fejre det med din kæreste? Frem med champagnekøleren og din favorit champagne! Har I venner ovre en weekend? Frem med den! Står den på fødselsdag for venner eller familie? Så er det bare frem med den! Der er ingen grund til ikke at tage den frem, når du har lyst. Husk også på, at den jo kan bruges til meget andet end bare champagne. Så hvad end I har lyst til at drikke og hvis du gerne vil sørge for, at det er koldt hele aftenen, så benyt dig af en champagnekøler! Der er simpelthen ingen grænser for hvornår og hvorfor, du kan bruge din champagnekøler.

Kan jeg bruge min champagnekøler til andet?

Ja, du kan sagtens bruge din champagnekøler til meget andet end blot champagne.
Mange bruger dem også til vin og øl, når de har folk ovre. Så til trods for navnet “Champagnekøler”, så du kan du putte, lige det du vil der, hvis du ønsker det kølet.

Hvordan bruger jeg en champagnekøler?

En champagnekøler er let at bruge. Du skal blot sørge for, at du har en champagnekøler, en pose isterninger og noget der skal køles.

Sådan gør du:

 • Tag din champagnekøler frem
 • Stil din champagnekøler det ønskede sted (den kan blive tung)
 • Alt efter størrelsen på din champagnekøler, hælder du halvdelen af din isterningepose i først.
 • Put så I, hvad du ønsker. Det kan være øl, cider, hvidvin, rosé, champagne, sodavand – der er ingen grænser.
 • Hæld efterfølgende det resterende af din isterningepose i din champagnekøler.
 • Giv det lidt tid og så er drikkevarerne afkølet og klar!

FAQ