3 opskrifter på en lækker chokoladedessert!

En chokoladedessert er altid et godt valg uanset anledningen, men hvordan finder man lige den perfekte chokoladedessert? Vi har samlet 3 forskellige opskrifter på en chokoladedessert. De passer alle rigtig godt til enhver lejlighed, men de er forskellige i niveau, så der burde være en opskrift, som passer til dig både smagsmæssigt og niveaumæssigt.

Bagetilbehør til chokoladedessert

chokoladedessert

Man kan ikke lave en chokoladedessert uden en bradepande, ildfast fad eller springform, og jeg har derfor fundet denne pakkeløsning. Den er god, fordi her får du 3 forskellige størrelser, så du kan lave den mængde, du har brug. Den er også god, hvis du får lavet for meget kagedej, for så kan du bare bruge en af de andre springforme, frem for at skulle smide resten ud eller vente på, at den første omgang er færdig i ovnen.


chokoladedessert

En anden ting du næsten heller ikke kan undvære, når det kommer til chokoladedessert, er selvfølgelig dessertglas. Hvorfor spise af de samme gamle og grimme skåle, når du kan servere din skønne dessert i disse flotte dessertglas til dine gæster? Jeg er sikker på, at dine gæster vil beundre dit valg af dessertglas med disse, og så er der jo også noget med, at vi spiser med øjnene, ikke sandt?


chokoladedessert

En ting, jeg selv er begyndt at bruge rigtig meget, når jeg laver desserter, er spiseligt glimmer. Og jo, det kan sagtens høre sig til på en dessert, selvom du er voksen. Ærligt, hvorfor ikke gøre det lidt mere festligt og sjovt end blot at servere en chokoladedessert, som den ser ud? Dine gæster vil også tænke, at du har gjort lidt ud af desserten, hvis du lige giver den det ekstra, som spisesligt glimmer er.


Dobbelt chokoladedessert

Den første chokoladedessert, vi vil præsentere dig for, er desserten “Dobbelt chokoladedessert”. Den er virkelig creme de la creme med både panna cotta, chokolademousse og Dumle karamelliserede nødder – hvad siger du så? 

Desserten er god til et utal af anledninger. Det kunne være fødselsdage, almindelig hygge med venner og familie eller større begivenheder som studentergilder, konfirmationer og kandidatfester.

Til denne opskrift skal du bruge følgende materialer:

Panna cotta 

  • 3 blade husblas
  • 4 dl piskefløde 38%
  • 25 g sukker
  • 1 plade mælkechokolade (145 g)

Chokolademousse

  • 2 plader mørk chokolade 70% (190 g)
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 60 g flormelis
  • 4 dl piskefløde 38%

Dumle karamelliserede nødder

  • 10 stk. Dumle karameller
  • 25 g mandler
  • 25 g hasselnødder

Fremgangsmåde:

Dumle karamelliserede nødder

  1. Smelt Dumle karamellerne ved lav varme i en lille gryde.
  2. Når Dumle karamellerne er smeltet, tilsæt mandlerne og hasselnødderne og bland det rigtig godt sammen, så du er sikker på, at der er karamel på alle nødderne.
  3. Hæld nødderne på et stykke bagepapir og lad dem afkøle, mens du laver resten af chokoladedesserten. 

Tip: Nødderne kan med fordel sættes i fryseren, til du skal bruge dem. 

Panna cotta 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Hæld piskefløde og sukker i en lille gryde og varm det op til lige før kogepunktet under omrøring.
  3. Vrid forsigtigt husblassen fri for vand og smelt den under omrøring i den varme fløde.
  4. Hak mælkechokoladen og smelt den under omrøring i den varme fløde.
  5. Fordel massen i den serveringsskål, du vil bruge. 
  6. Stil panna cottaen på køl i mindst 3 timer og gerne til dagen efter. 

Tip: Du kan også vælge at fordele panna cottaen i små portionsglas, frem for at lave én stor dessert. 

Chokolademousse

  1. Pisk flormelis og æggeblommer til en luftig æggesnaps.
  2. Hak den mørke chokolade og smelt den i en skål over et vandbad. Sørg for at chokoladen ikke bliver for varm.
  3. Hæld chokoladen i æggesnapsen forsigtigt, så luften ikke bliver slået ud af æggesnapsen, mens du ved lav hastighed pisker. 
  4. Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt halvdelen i chokolademassen.
  5. Vend resten af flødeskummen i bagefter.
  6. Fordel chokolademoussen i et lag ovenpå den kolde panna cotta. 
  7. Stil desserten tilbage på køl igen i ca. 4 timer.
chokoladedessert
Billedet er fra Frederikke Wærens

Serveringstip: Server desserten straks du tager den ud af køleskabet. Den er nemlig bedst, når den er helt kold. Du kan med fordel lige inden serveringen hakke nødderne i mindre stykker og drysse dem på desserten. Du kan også pynte med lidt guldstøv eller friske bær, eller hvad du ellers har lyst til.

Choko-mokka-cheesecake

Den næste chokoladedessert, vi vil præsentere dig for, er denne choko-mokka-udgave af cheesecake med honningristede nødder og blåbær. Du må ikke blive skræmt af ordet “cheesecake”. Dem, der har lavet den kage før, vil kunne nikke genkendende til, når jeg siger, den slet ikke er så svær at lave, som er det billede mange måske har af kagen. Så giv den endelig et forsøg.

Til denne opskrift skal du bruge følgende materialer:

Kiksebund

  • 150 g smør (+ lidt ekstra til at smøre springformen med)
  • 300 g digestive kiks
  • Springform (Ø 22 cm)
  • Sukker

Cheesecream

  • 4 blade husblas
  • 175 g mørk chokolade
  • 4 dl piskefløde 38%
  • 1 dl friskbrygget kaffe 
  • 400 g mascarpone 
  • 125 g flormelis 

Pynt

  • 75 g hasselnødder
  • 2 spsk. flydende honning
  • 100 g blåbær 
  • Evt. lidt frisk mynte (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Kiksebund

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme. 
  2. Smelt smørret i en gryde. 
  3. Kom kiksene i en minihakker eller foodprocessor og knus dem fint. Har du ikke en minihakker eller foodprocessor, kan du som alternativ komme kiksene i en gennemsigtig plastikpose og knuse dem ved at køre en kagerulle hen over posen.
  4. Rør det smeltede smør godt sammen med de knuste kiks. 
  5. Smør springformen med lidt smør. Brug evt. lidt staniolpapir til at fordele smørret med. Det virker bedre end et stykke køkkenrulle.
  6. Hæld kiksemassen i bunden af springformen og fordel den med bagsiden af en ske. Sørg for at presse kiksemassen godt sammen, så der ikke er nogle huller ned til bunden af springformen. 
  7. Bag kiksebunden i ca. 20 minutter i ovnen, eller til den har en gylden overflade. 
  8. Lad den køle af i formen, mens du laver resten af desserten. 

Cheesecream

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  2. Vrid forsigtigt husblassen fri for vand og smelt den over et vandbad i en varmefast skål.
  3. Varm 2 dl fløde i en gryde. 
  4. Hak chokoladen fint.
  5. Kom den hakkede chokolade i fløden og rør det sammen.
  6. Lad flødemassen afkøle lidt. 
  7. Rør flormelis og flødeost sammen i en anden skål. 
  8. Vend den kolde kaffe og chokolademassen i. 
  9. Hæld husblassen i cremen og sørg for at røre det hurtigt sammen, så husblassen ikke når at stivne, inden det er rørt ud i hele cremen. Hvis du alligevel er bange for, at det skulle ske, kan du røre den smeltede husblas ud i 2 store spsk. creme i en anden skål, og derefter røre denne portion creme sammen med resten af cremen. 
  10. Pisk fløden til let skum og vend det i cremen.
  11. Fordel cremen ovenpå den afkølede kiksebund i et jævnt lag.
  12. Sæt desserten på køl i mindst 4 timer, men gerne til dagen efter. 

Pynt

  1. Hak hasselnødderne groft og rist dem let på en tør pande, til de er gyldne.
  2. Tilsæt honning og rist videre i et par sekunder.
  3. Kom nødderne på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.
  4. Hak dem groft og pynt desserten med nødderne samt blåbærrene og mynten, eller hvad du ellers har lyst til at pynte chokoladedesserten med.
chokoladedessert
Billedet er fra coop.dk

Chokoladeis med havsalt og Baileys

Den sidste chokoladedessert, vi vil præsentere dig for, er en voksen chokoladedessert. Det er nemlig en chokoladeis med havsalt og Baileys. Denne dessert er især god til en varm sommerdag, eller hvis du har brug for noget sødt efter en lang dag. Det er også et godt valg, hvis du gerne vil imponere dine gæster.

Til denne opskrift skal du bruge følgende materialer:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1,5 spsk. rørsukker
  • 1 stk. vaniljestang 
  • 1 tsk. havsalt
  • 1,5 dl piskefløde 38%
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 50 g grofthakket mørk chokolade 
  • 1 dl Baileys

Fremgangsmåde:

  1. Pisk de pasteuriserede æggeblommer sammen med rørsukker, kornene fra vaniljestangen, havsalt og piskefløde.
  2. Vend kakaopulver, chokolade og Baileys i massen. 
  3. Det er en fordel, hvis du fra start fordeler massen i de dessertglas, du vil servere desserten i, fremfor at skulle putte isen over i dessertglassene inden servering. 
  4. Stil isen i fryseren i mindst 4 timer og gerne til næste dag. 
chokoladedessert
Billedet er fra coop.dk

Tip til pynten: Pynt med smeltet mørk chokolade, lige inden du skal servere desserten. Det ser flot ud, og giver et dejligt knas som modsætning til isens blødhed. Hvis du ikke er så meget til Baileys, kan du erstatte den med cognac, Kahlua eller mørk rom. Du kan selvfølgelig også helt undlade alkoholen, hvis du gerne vil lave en børnevenlig udgave, hvor alle kan være med.

Vi håber, at der er en af de 3 nævnte chokoladedesserter, som du har lyst og mod på at lave. Hvis du gør, så må du endelig tagge os i opslaget på Instagram eller Facebook, det vil vi elske!