En cocktail shaker er ikke bare god at have hvis du skal lave gode cocktails, men er faktisk en nødvendighed for at få lækre og luftige cocktails. Så hvis du er vild med drinks, og elsker at forkæle dine venner når de kommer på besøg- ja, så må du bare eje en cocktail shaker. En cocktail shaker er et værktøj i dit barskab, der skal være der for at lave de fleste drinks- eller i hvert fald for at få det bedste resultat. Det er et værktøj der gør livet lidt nemmere for dig, og giver dig lækre drinks til de lune sommeraftener. 

Herunder giver vi 6 bud på vores favorit cocktail shakers, som er i forskellig prisleje og design. Så du kan finde den cocktail shaker der passer bedst til dig og dit hjem.

6 bud på forskellige cocktail shaker

Cocktail Shaker – James

Med denne cocktail shaker får du et redskab, til dit barskab, der både er flot, men også praktisk. I denne cocktail shaker er målebægeret indbygget i låget, hvilket gør rengøring nemmere for dig. Derudover medfølger der to mortere, der gør det nemt for dig at komme frugt i din cocktail.

 • Nem rengøring
 • Smart design
 • God kvalitet

Grand Cru shaker 20 cm

Med den her klassiske cocktail shaker fra Rosendahl, kommer du ikke til at gå galt i byen. En cocktail shaker der er lavet af stål, så du kan ryste igennem når der skal cocktail på bordet.

 • Klassisk og funktionelt design
 • Perfekt til din næste fest
 • Tåler opvaskemaskine

Bredemeijer Shaker 0.7 liter

Med denne cocktail shaker får du en elegant shaker, der passer ind i ethvert hjem. Shakeren har et lækkert design, og med dens matte overflade får du et tidsløst design.

 • Mat overfalde
 • Kommer i 3 dele
 • Indbygget si

Zone Denmark Rocks shaker

Med denne cocktail shaker får du noget alle andre ikke har. Denne shaker fra Zone Denmark er nemlig unik i design, men samtidig tidsløs.

 • Kan indeholde op til 0,55 liter
 • Fremstillet i stål
 • Lækkert design

Alpina Cocktail Barsæt 5stk

Med dette cocktail sæt får du alt hvad du har brug for i dit barskab. Der er nemlig ikke en finger at sætte på dette udstyr, og de er alt hvad du skal bruge til at lave den perfekte drink.

 • Indeholder alt hvad du har brug for
 • 100% stål
 • Klassisk design

Cocktail shaker sæt

Med dette cocktail sæt, får du et kvalitets sæt der holder. Sættet er fremstillet så du ikke kommer til at mangle noget udstyr i dit barskab.

 • 100% rustfrit stål
 • Lækker design
 • Alt hvad du har brug for

Cocktail shaker- hvad er det lige det er?

En cocktail shaker er et udstyr til dit barskab du bare ikke vil undvære, hvis du skal til at lave drinks. Grunden til at man bruger en cocktail shaker er for at mikse de forskellige ingredienser, og derved skabe en ny unik smag. En anden grund kan være at køle drinken ned, eller at fjerne den stærke smag af alkohol, ved at blande drinken med isterninger. Derudover kan en cocktail shaker bruges til at lave skum på din drink, så den bliver lækker og luftig.

Historien om cocktail shakeren

Historien om cocktail shakeren går mange 1000 år tilbage, man blandede nemlig drikkevarer helt tilbage til 7000 f.kr. I år 1520 fandt Hernando Cortez, den spanske opdagelsesrejsende, på at blande drikkevarerne i en cylinderformet beholder- og det er nok derfra formen på den cocktail shaker vi kender idag, kommer fra. Det er dog ikke sikkert hvem der fandt på den endelige cocktail shaker, men det hele startede i hvert fald mange år før kristi fødsel.

I dag bliver cocktail shakeren brugt verden over, og er en fast bestanddel i de fleste husstande.

Du kan hellere ikke gå ind på en bar, i dag, uden at de servere alverdens cocktails. Der er derfor også rig mulighed for at du kan finde de drinks du bedst kan lide, eftersom der findes så mange. I dag behøves, de drinks der serveres, ikke altid at være med alkohol, men du kan sagtens finde drinks der er alkoholfrie og smager lige så godt.

Sådan bruger du en cocktail shaker

Det er forskellige fra hvilke cocktail du laver, og hvordan den skal shakes. Men nogle ting er fælles for dem alle.

Når du skal til at lave din cocktail, er det vigtigt at have alle ingredienserne klar, så du ikke skal stå og lede efter dem, mens du er i gang med din cocktail.

 1. Start med at hælde alle ingredienserne i din shaker. (kig i opskriften om der skal isterninger i nu)
 2. Smæk derefter låget på din shaker, og ryst alt hvad du kan i 10-15 sekunder.
 3. Gør dit cocktail glas klar, og brug en strainer mens du hælder din cocktail i glasset.
 4. Nyd din cocktail i hyggeligt selskab.

Sådan shaker du en cocktail

Normalt shaker man en cocktail i 10-15 sekunder, eller som tommelfingerregel til stålet på cocktail shakeren er frosset til. Der er dog nogle drinks som indeholder æg eller fløde, der skal shakes i længere tid.

Nu er det såmænd bare tid til at få teknikken helt på plads. Nogle af de ting du kan lægge mærke til når du shaker næste gang er at holde øje med din rytme, kraftighed, hvor meget du kommer i den, og det rette greb om din shaker.

Rytme til dit shake

Dit shake kræver en rytme for at skabe den helt rette drink. Et trick kan være at høre din yndlingssang og så shake til takten af den, eller finde en rytme i hovedet der passer godt til dig. Det er bare vigtigt at du shaker med en konsistent bevægelse og en hård kraft.

Shake igennem

En anden ting der er vigtigt at holde øje med er, hvor hårdt du ryster din drink. Når du laver en cocktail, er det vigtigt at du ikke shaker blødt og afslappet. Der må gerne være noget kraft bag dit shake. Men en cocktail shaker gør det muligt at shake hårdt og kraftigt. Det gør nemlig at drinken bliver blandet ordentligt.

Lad vær med at overfylde din shaker

De sidste par ting du skal være opmærksom på er, at du ikke må overfylde din shaker og at du har et fast greb om din shaker. Der kan maks være 2 drinks i en shaker. Hvis der kommer mere i, er det ikke til at ryste sammen. Derudover skal du have to hænder på din shaker når du ryster det hele sammen, for at sikre dig at låget sidder fast, så der ikke kommer cocktail i hele køkkenet.

Derfor må du eje en shaker

Hvis du kan lide at forkæle dig selv, eller dine venner, så må du eje en cocktail shaker. En cocktail shaker gør det muligt at lave lækre drinks, og skabe unikke smage. En shaker gør at du kan blande alverdens ingredienser, og få en lækker og ny unik smag. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser.

Hvilke drinks kan jeg lave i en shaker?

Når spørgsmålet lander på hvilke drinks man kan lave i en shaker, er svaret alle. Der er ikke grænser for hvilke drinks du kan lave. Når du først er begyndt at lave drinks i en shaker, er det svært at stoppe igen. Drinksene bliver nemlig 100 gange mere lækker når den er rystet godt igennem inden.

Sådan laver du den perfekte drink

For at lave den perfekte drink kræver det gode ingredienser. Her hos Aromatisk går vi op i kvalitet og derfor mener vi også at kvalitets alkohol giver de bedste drinks. Du kan dog godt nøjes med en billig vodka, men så får du også en drink derefter.

Vores yndlingsdrink er en espresso martini, og derfor får du den opskrift vi elsker mest:

Opskrift espresso martini

3 cl vodka
3 cl kaffelikør
1 cl vaniljesirup
3 cl espresso, eller meget stærk kaffe
3 isterninger
Bland alle ingredienser i din cocktail shaker og ryst i 15 sekunder. Hæld derefter drinken over i et martini glas, og pynt med kaffebønner.
Nyd din drink i godt selskab.

FAQ