Glas til rejecocktail | 8 forskellige muligheder til dig

Glas til rejecocktail – en klassiker! Du kommer næsten ikke uden om et år med arrangementer, såsom fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, aftner med venner eller andet, hvor rejecocktailen ikke ses på menuen mindst én gang. Og med god grund! For det er lækkert, let og perfekt som en forret til en, næsten, hver anledning.

Men det er rigtigt, forretten er set mange gange – igen og igen, og du vil selvfølgelig gerne have, at din skiller sig lidt ekstra ud og bliver husket. Den bedste måde at gøre det på: få de helt perfekte glas til rejecocktail! Det er nemlig én måde at gøre en ellers klassisk forret til en helt speciel og unik oplevelse, som både ser godt ud og samtidig smager himmelsk.

8 typer glas til rejecocktail

La Rochère Lyonnais Vandglas dråber 23 cl

Det perfekte glas til rejecocktail. Det er både smukt designet og så er glasset utrolig holdbart, så der kan uden problemer spises rejecocktail derfra. Glasset giver vibes fra det originale florentinske renæssance design og vil pryde et hvert bord, hvad end det er en aften med venner eller til den runde fødselsdage. Glasset kan indeholde 23 cl.


Sintra 30 cl 6 stk

En lidt mere klassisk form for glas til rejecocktail med skål og fod. Samtidig har det et mønster og design, som gør hele oplevelsen endnu mere stilfuld og som vil pryde enhver bordopdækning fra start. Glasset har desuden en bredde, der gør, at det er let at komme til rejecocktailen, når der skal serveres. Der kan være 30 cl i hver glas og prisen i denne artikel er for 6 stk.


Blomsterbergs Dessertglas – 4 stk.

Fine dessertglas fra Mette Blomsterberg, som kommer i 4 stk. De er hårdføre og du kan derfor uden problemer anrette din rejecocktail der i. Samtidig er der også mulighed for at bruge det til en masse andet – du kan jo dagen inden bruge dem til at lave aftenens dessert. Du kan nemlig bage direkte fra glassene. De tåler helt fra -20 grader og op til 300 grader. Det betyder selvfølgelig, at de både kan gå i vasken og fryseren.


Spiegelau Dessertglas 25 cl – 4 stk

De fineste glas, der kan bruges til både dessert, til forretter og til champagne. Du er altså på ingen måde begrænset til kun at drikke af dem, for de har mange funktioner, du kan benytte til forskellige anledninger og fester. Designet er klart, klassisk og elegant, og du får 4 stk i alt.


Aida Harvey Dessertskål

Inspireret af krystal-designet, som giver eksklusivitet til dine glas. De har en perfekt størrelse som glas til rejecocktail, hvor det skal være anrettet pænt og samtidig se overskueligt ud for gæsterne. Glassene har også en god bredde, som er perfekte for en rejecocktail. De har en diameter på 10,5 cm og en højde på 8 cm. Der medfølger 4 stk per pakke.


Lyngby Melodia 31 cl – 6 stk

Disse er egentlig oprigtigt whiskey glas – men kun fantasien sætter grænser. De er nemlig ret fine til en flot anretning af rejecocktail, og glassene i sig selv er jo nærmest ren dekoration til hjemmet. Det samme ved disse glas er, at du kan bruge dem som glas til rejecocktail, når anledningen er der og ugens andre dage kan du bruge dem som almindelige vandglas. De indeholder 31 cl og du får 6 stk med.


Lyngby Drikkeglas 26 cl

Klassiske vandglas, som faktisk kan bruges til meget andet. Disse er til både kolde og varme drikke – og så kan de også bruges til små forretter som f.eks. rejecocktail, der kræver glas. Designet er neutralt og med et riflet design, som vil kunne passe ind til både en barnedåb, runde fødselsdag eller konfirmationen for familien. Glassene har en rummelighed på 26 cl og en pakke indeholder 6 stk glas.


Lyngby Tse Serveringsskål

Den fineste lille skål, der kan stå fremme som pynt, have lidt nødder i eller til en omgang rejecocktail. Mulighederne er mange og det er en af fordelene ved netop disse skåle. Desuden er materialet fint porcelæn og vil passe fantastisk ind i de fleste hjem. Det har en volume på 17,5 cm og en diameter på 12 cm.


Hvordan vælger jeg de rette glas til rejecocktail?

Når jagten på de helt perfekte glas til rejecocktail går i gang, så er der nogle enkelte ting, du kan være opmærksom på i din søgen for at få det helt perfekte match. Det er selvfølgelig ikke raketvidenskab og det kan nærmest ikke gå galt, hvis bare du vælger noget, du synes er pænt.

Udseende

Udseende er i toppen af ting, vi vælger efter, når vi skal finde glas til rejecocktail. Glassene må nemlig gerne være smukke og iøjnefaldende, når det kommer til vores anretning. Retten i sig selv er ret simpel og med ingredienser, der, både smags- og farvemæssigt, komplementerer hinanden perfekt. Så prikken over i’et, når vi serverer vores rejecocktail er oftest glasset. Så start med at vælge en slags, som du synes kunne passe helt perfekt til din bordanretning og opdækning samt de andre retter, der vil blive serveret senere. Så udseende! Find et glas eller en skål, som du synes, er smuk.

Pris

Prisen er selvfølgelig også afgørende og hænger i høj grad af dig og dine midler. Men en rejecocktail kan sagtens være fantastisk af smag og smuk at se på – uden at du har brugt resten af månedens lommepenge på glas. Tænk muligvis over, hvor ofte du rent faktisk kommer til at bruge dem og overvej dit budget ud fra det. Sommetider kan glas til rejecocktail bruges til flere penge, og så er det jo win-win.

Rummelighed

Med mindre du står nede i butikken fysisk og holder glasset, så bør du altid læse, hvor meget de kan indeholde. Nogle gange synes ting større eller mindre, end de egentlig er. Det vil være så ærgerligt at tro, at det glas du har har i kikkerter har den perfekte størrelse, og når du så modtager det, så er det alt for stort og din lille anretning dækker kun lige bunden. Det samme gør sig også gældende den anden vej. Et for lille rejecocktail glas er umuligt at have med at gøre, og inden gaflen overhovedet har fået fat i noget, så er halvdelen af indholdet skubbet ud af glasset og endt på bordet.

Type glas

Selvom at der sjældent er noget, der hedder decideret glas til rejecocktail, så er der et hav af muligheder derude. Du kan vælge dessertglas/skåle, vandglas – der er så mange muligheder. Men inden du vælger ud fra kun udseendet på glasset, så husk at undersøge hvilken type glas det er. For noget glas er simpelthen for fine til at kunne klare, at der bliver klinget bestik på det. Det er så ærgerligt først at finde ud af det, når det er for sent. Så sørg for, enten ved at læse om glasset eller røre ved det fysisk, at tjekke, det kan klare lidt.

Hvilke glas kan jeg bruge til rejecocktail?

Som vi kort nævnte tidligere, så kan du bruge forskellige type af glas til rejecocktail. Der er nærmest ingen grænser. Det vigtigste er, at du synes, det er pænt og passer til anledning – og at materialet kan holde til, at der bliver stukket lidt rundt med en gaffel.