Hjemmelavet ingefærshot – Din 2024 Guide!

Alle kender det berømte ingefærshot, som er stærk, opfriskende og sund. I dag er der mange forskellige varianter af ingefærshots, som kan købes i mange forskellige dagligvarebutikker. Dem vi finder på hylderne i butikkerne, kan være økologiske og ikke-økologiske, men oftest er de fortyndet og ønsker man at drikke ingefærshots dagligt, så bliver det hurtigt dyrt. Heldigvis kan du lave dine helt egne hjemmelavet ingefærshots – og det er faktisk ret så nemt og så kan det holde sig lang tid efterfølgende – så ingen stress, når det kommer til at drikke det. 

Hvorfor skal jeg drikke ingefærshots?

Ingefær er en plante, som er blevet dyrket i over tusinde år i Kina og er blevet brugt som krydderi til mad. Ikke nok med at ingefær er en fantastisk tilføjelse til mad, så er den faktisk også rigtig god for vores helbred. Ingefær bliver nemlig kaldt for en mirakelplante med en masse gode egenskaber. 

Hvad er ingefær godt for i kroppen?

 • Forskningen viser, at hvis du døjer med kvalme i forbindelse med søsyge eller køresyge, så kan det være en god ide at indtage ingefær. Lider du af graviditetskvalme, bør du undersøge nærmere, hvor meget ingefær du må indtage.  
 • Ingefær giver dit immunsvar et boost. Især i den kolde vintertid er vi mere modtagelige overfor at blive syge. 
 • Ingefær er en af de mest antiinflammatoriske råvarer, der findes. Det skyldes, at det indeholder gingeroler, som virker effektivt mod betændelse i kroppen.
 • Døjer du med slidgigt i knæ og hofter, så viser studier, at ingefær kan dæmpe stivhed og smerter.
 • Er du en af dem, der træner hårdt og oftest har ømme muskler, kan du med fordel begynde at spise ingefær. Ingefær kan nemlig lindre ømhed. Det endnu engang gingerolerne, som dæmper den betændelse, der kan opstå efter en træning.

  Du kan indtage ingefær på mange forskellige måder. Det kan være som kosttilskud, te, i madlavning eller som ingefærshots. Fordelen ved hjemmelavet ingefærshots er, at det er et nemt og et hurtigt indtag af forskellige vitaminer og antioxidanter. 

Hvor meget ingefær må jeg indtage?

Selvom at ingefær er sundt og booster dit immunforsvar, så skal du stadig være påpasselig med, hvor meget du indtager. En tommelfingerregel siger, at du ca. må tage 5 gram i rå form om dagen. 
Almindelige bivirkninger kan være:

 • Irritation i munden
 • Dårlig mave 
 • Halsbrand

Koger man ingefær, mister den halvdelen af sin kraft, så vær opmærksom på dette. 

Hvordan laver man ingefærshot hjemmelavet?

Det er nemt og enkelt at lave ingefærshots derhjemme, og du skal ikke bruge den store pengepung for at lave dem. Her får du to forskellige opskrifter på hjemmelavet ingefærshots, som er perfekte til dig med den søde tand og til dig, der er til noget, der er lidt mere spicy. 

Ingefærshot opskrift til den søde tand

 • 400 ml kold vand 
 • 50 g frisk ingefær (køber du økologisk, behøves skralden ikke komme af)
 • 2 stk. citroner 
 • 2 spsk. honning

Sådan gør du

 • Start med at hælde vand i en gryde og få det op og koge. 
 • Vask ingefæren, skær den i skiver og tilsæt den til vandet. Lad det hele koge i 15 minutter. 
 • Når tiden er gået, tilføjer du citronsaften og honningen, rør grundigt og si blandingen. Nydes koldt – så kom blandingen i køleskabet. 

Ingefærshot opskrift den spicy type

 • 1000 ml vand 
 • 100 g frisk ingefær
 • 1 rød chili
 • 2 grapefrugter

Sådan gør du

 • Kog vandet op. 
 • Skær ingefæren i skiver.
 • Halver grapefrugten, og pres saften ud.  
 • Skær toppen af chilien af, og skær den over på langs.
 • Kom ingefær og chili (med kerner) i en skål.   
 • Når vandet er kogt hæld det op til de øvrige ingredienser.
 • Lad blandingen hvile i nogle timer. Ønsker du en stærkere smag, så giv det gerne lidt mere trækketid.  
 • Når den ønskede trækketid er noget, hælder du blandingen i en si og herefter i en flaske. 

Hvor længe holder hjemmelavet ingefærshots?

Opbevarer du dine hjemmelavet ingefærshots på køl kan de holde sig op til 14 dage. Husk at holde flasken med blandingen lukket. Nu kan du de næste to uger stå op til et koldt og frisk hjemmelavet ingefærshot lige ud fra dit køleskab. 
Frisk ingefær på køl kan holde mindst 3 uger i køleskabet. Ønsker du ikke at stå og skralde din ingefær, er det en god ide at købe økologiske ingefær. Økologiske ingefær skal selvfølgelig vaskes grundigt, inden du benytter den.
Har du købt for meget, kan du med fordel fryse ingefær ned. Frisk ingefær kan holde sig i ca. 6 måneder.             

5 smukke karafler til dine ingefær shots

Frederik Bagger – Crispy Bottle Klar 

Den her smukke og stilfulde karaffel, er perfekt til dine ingefærshots. Karaflen kommer med et funktionelt låg, hvilket gør at dine hjemmelavet ingefærshots bevarer smagen længere. Flasken kan rumme 1 Liter og kan holde til at komme i opvaskemaskinen. 

&Tradition – Collect Caraf Klar

Opbevar dine ingefærshots i den håndlavede karaffel fra &Tradition. En karaffel med elegance og modernitet, der kan rumme 0,8 Liter.
Karaflen er lavet til, at den kan komme i opvaskemaskinen.

RIG-TIG – Cool-It Karaffel

Den her smarte karaffel kan rumme 1,5 Liter, en masse plads til dine hjemmelavede ingefærshots. Kuglen i låget skal vippes ned for at skænke ind og op igen, for at lukke karaflen, smart og effektivt. Flasken kan tåle at komme i opvaskemaskinen, men det kan låget ikke.

AUTHENTICA – Karaffel Med Patentprop Klar

Ønsker du en mindre flaske til dine ingefærshots, er Authentica flasken et godt valg. Flasken kan rumme 0,50 Liter og har en patentprop. Du er sikker på, at væsken bibeholder den ønskede smag.

Menu – Water Bottle, Smoke/Brass

Opbevar din hjemmelavet ingefærshots i den her smukke, tidløse og elegante karaffel af Norm Architects. En funktionel flaske, med et låg af messing, der med sikkerhed bevarer smagen af din ingefærshots.
Karaflen kan rumme 0,5 Liter. 

Afrunding

Ingefær bidrager til dit helbred og er godt for dit immunforsvar, muskler og så hjælper det mod kvalme. Ingefær kommer i mange former, så foretrækker du en varm drikke, kan du med fordel drikke en te med ingefær. Koger du ingefær, skal du være opmærksom på, at halvdelen af ingefærens virkning forsvinder. 

Ingefærshots bliver mere og mere populære og der findes efterhånden mange varianter af dem. Ønsker du at gå med den milde smag, kan du lave shotsene med citron og honning. Er du til noget, der er mere spicy? Så kan du lave dem med chili og grape. 

Hjemmelavet ingefærshots er nemme at tilberede og kan holde sig i et stykke tid.

Research 

Vi har researchet og læst artikler omkring ingefær. Vi har fundet to vidt forskellige opskrifter på ingefærshots på nettet, som er nemme, da det skal være nemt at lave hjemmelavet ingefærshots.
Ingefær har en god virkning på helbredet, men får du for meget, kan selv ingefæren give nogle bivirkninger. Vi har fundet artikler og researchet os frem til, hvilke bivirkninger for meget ingefær kan frembringe. Det er selvfølgelig ikke alle, der oplever bivirkninger.

https://samvirke.dk/artikler/er-ingefaer-og-ingefaershot-sundt-og-hvad-virker-det-mod 

Kvalitet 

Hjemmelavet ingefærshot er en vitamin booster og kan nydes i visse mængder. Ønsker du at lave ingefærshots derhjemme, er der ikke meget, du skal bruge eller holde øje med. Du kan med fordel bruge økologisk ingefær, så er du nemlig fri for at skrælle dine ingefær.
En af de gode ting med hjemmelavet ingefærshots er, at du selv ved, hvad der er i dem og du altid kan have et lager af ingefærshots i dit køleskab, så de er lige klar til et morgenshot. Ingefærshots kan købes i dagligvarebutikker, men oftest vil de være fortyndet og derfor ikke give den fulde effekt, som du ønsker.