Nyd din yndlings iskaffe med stil med de bedste iskaffe glas

Iskaffe er den perfekte sommer drik, der kombinerer den kraftige smag af kaffe med den forfriskende følelse af is. Det er en enkel og hurtig måde at få en boost af energi på en varm dag, og det kan laves i en lang række forskellige varianter. Det kan være svært at finde det rigtige glas til den perfekte kaffeoplevelse. Der findes et utal af forskellige glas på markedet, og det kan være svært at vælge det rette. Derfor har vi lavet denne guide, så du kan finde det bedste iskaffe glas til din smag.

6 forslag på iskaffe glas i glas

Til dig der ønsker det klassiske look

Noblesse longdrink glas i krystal fra Nachtmann. Glassene er det klassiske krystalglas med et flot udtryk.

 • Volumen er 395 ml.
 • Tåler opvaskemaskine
 • Fire glas sælges samlet

Til dig der ønsker et kunstværk

Ultima Thule er en serie fra det finske mærke Iittala. Inspirationen kommer fra finland og deres natur.

 • Volumen på glasset er 380 ml
 • Tåler opvaskemaskine
 • Sælges i par

Til dig der ønsker et unikt glas

Longdrink er fra serien Flow af Kodanska. Glasset er lavet af tre lag glas, som en kombination af klar og farvet glas. Longdrink er mundblæst og afrundet i træform. Glassene får i flere farve og far varierende farver. 

 • Volumen på glasset er 400 ml
 • Skånsomt vaskeprogram
 • Sælges enkeltvis

Til dig der ønsker et praktisk glas

Sorrento er dobbeltvæggede glas fra Zwilling. De er meget elegante i deres udtryk og meget praktiske. Det er både lavet til at holde på varme og kunde. Glassene er mundblæste i borosilikatglas

 • Volumen på glasset er 475 ml
 • Tåler opvaskemaskine
 • Tåler mikrobølgeovn 
 • Tåler fryser
 • Sælges i par

Til dig der ønsker at følge med moden

Ripple Long Drink Glasses fra Ferm Living er blevet populære på sociale medier, på grund af deres stilrene look og klassiske look. Pakken indeholder fire glas der er forskellige med en lille detalje.

 • Volumen er 300 ml
 • Tåler opvaskemaskine
 • Mundblæste
 • Fire glas sælges samlet

Til dig der ønsker lidt farve

Design Letters har lavet kollektionen The Mute Collection. Glassene er en klar farve og egnet til kolde drikke. Designet er meget enkelt og derfor kan de bruges hver dag mens farven tilføjer til ekstra til hverdagen. 

 • Volumen er 350 ml 
 • Tåler opvaskemaskine
 • Tåler mikrobølgeovn
 • Sælges i par

Iskaffe er en populær drik om sommeren, men hvorfor skal jeg købe iskaffe glas?

Du skal købe iskaffe glas, hvis du ønsker:

 1. At finde et glas der holder din iskaffe kold længst
 2. At have plads til både iskaffe og isterninger i glasset
 3. At få et æstetik look og derfor få en større oplevelse med din iskaffe 

Nogen gange vil det være muligt at finde alle 3 i et iskaffe glas men andre gange må man gå på kompromi og vælge hvilke prioriteter man ønsker i ens iskaffe glasset. 

Hvorfor er det blevet populært?

Det er populært at have forskellige glas til forskellige drinks, fordi det kan påvirke oplevelsen af smag, aroma og presentation af drikken. Hver type drink har sine unikke egenskaber og egnede glastype kan fremhæve dem og forbedre den samlede oplevelse af drikken. Det er derfor også naturligt at nå iskaffe drinken er blevet populært at iskaffe glas også er. 

Hvor stort skal et iskaffe glas være?

I et iskaffe glas skal der både være plads til kaffen, mælken og isterninger. Alt efter hvor stor en iskaffe du ønsker kan du købe glasset derefter. En god tommelfingerregel er dog, at glasset skal have en kapacitet på mindst 350-400 ml. I sådan et glas skulle der gerne være plads til alle ingredienserne. 

Longdrinkglas

Størrelsen på almindelige vandglas er mindre end longdrinkglas. Derfor er det oplagt at kigge efter longdrinkglas når du skal finde dine iskaffe glas, for at du får et glas hvor der er plads til isterninger. 

Er der nogle specielle glas, der er bedre til at lave iskaffe end andre?

De fleste glas kan bruges til at lave iskaffe, men nogle er bedre end andre. De bedste glas er dem, der er større og lavet af et materiale, der kan holde på kulden i længere tid. Det kommer ned til personlig præference og brugsbehov.

Hvilket materiale skal iskaffe glas være?

Almindeligt glas

Iskaffe glas der er lavet af almindeligt glas er billigere end hærdet glas. Det er lettere at producere og kræver minde. Fordi det er billigere er der ofte også et større udvalg, fordi forbrugere kan få dem billigere. Almindeligt glas holder dog mindre på kulden, og isterninger smelter derfor hurtigere i almindeligt glas. Det gør at iskaffen bliver hurtigere varm. 

Hærdet glas 

Hærdet glas er dyrere at producere end almindeligt glas. Det gør glassene dyrere. Hærdet glas er et stærkt og holdbart materiale, der kan holde på kulden i længere tid end almindeligt glas og plastik. Derudover er det også mere holdbart og kan tåle høje temperaturer. Hvis du derfor brugere glassene ofte, eller er klodset er hærdet glas et godt bud. 

Plastik

Iskaffe glas i plastik er billigere at producere. De kan også være lettere at gøre rent og du skal være mindre varsom. Plastik glas holder dog heller ikke ligeså godt på kulden som hærdet glas. 

Hvordan laver jeg iskaffe i et glas?

 1. step – Fyld dit glas op med isterninger. 
 2. step – Brug 1 eller 2 espressoshot eller ½ dl stærk kaffe, alt efter præference og tilgængelighed. 
 3. step – Hvis du ønsker sirup så rør det i espressoshottet/kaffen. 
 4. step – Hæld din kaffe over isterningerne i glasset. 
 5. step – Top glasset af med mælk. Dette kan både være mælk fra en ko eller planter. 

Varm eller kold kaffe

Varm kaffe til iskaffen

Alt efter hvordan du laver kaffen til din iskaffe er det vigtigt at lave det i et glas der kan tåle det. Hvis du laver din kaffe med kogende vand er det vigtigt at lave i et glas der kan tåle det, så det ikke springer. Alternativet er at lave det i et krus og derefter hælde det i et glas. 

Kold kaffe til iskaffen

Du kan dog også lave iskaffe med instant kaffe i et glas. Blot tilføj instant kaffe og koldt vand og rør rundt i glasset til kaffen er opløst. Så behøver du ikke vente på at din kaffe er kølet ned før du fortsætte med at lave din iskaffe. 

FAQ