Vi kan vidst hurtigt blive enige om, at iskaffe har taget Danmark med storm. Og det tog Danmark endnu mere storm, da vi fandt ud af, at vi kan tilføje sirup til iskaffe. Nu kunne vi altså få lige præcis den smag og sødme, som er vores favorit – og hvilken måde at forkæle sig selv, når varmen er på vej eller du bare har lyst til en dejlig kold drikke. Men fordi vi ved, at iskaffe ikke blot er iskaffe uden dit sædvanlige dryp sirup, så har vi her fundet 5 forskellige smage, som vi ved, I elsker. Nu kan du altså lave din helt egen, som du får den på cafe, når du er afsted med venner eller familie.

5 forskellige sirup til iskaffe

Monin Karamel Sirup

En klassiker, når det kommer til sirup til iskaffen, er karamelsmagen. Den kan bruges i mange varme og kolde drikke – og der er endda drinks, hvor den benyttes i. Der er altså altid noget, du kan bruge den til, hvis den ikke falder i god smag i din iskaffe. Flasken indeholder 25 cl.


Nicolas Vahe Kaffesirup Karamel

Er du en karamel-elsker, så har vi også lige endnu en karamelsmag med fra Nicolas Vahe. Den er perfekt til både iskaffe eller de mere varme drikkelser, og giver dig en dejlig cremet smag. Desuden kan den både bruges på desserter, milkshakes, smoothies og hvor du ellers kunne forestille dig, at det smager godt med lidt karamelsmag. Flasken indeholder 25 cl.


Monin Vanilje sirup

De fleste af os har vidst en monin sirup stående derhjemme i bar-skabet. Men nu kan du godt hive den frem igen, for den kan sagtens bruges i din iskaffe, hvis du ønsker lidt mere sødme og en hint af vanilje, når du sipper derudaf. Flasken indeholder 25 cl.


1883 Maison Routin Chokolade Sirup

Her får du både en lækker chokoladesmag og et kaloriefrit indhold – win win, hvis du spørger os. Nu kan du blot hælde løs og drikke alle de iskaffe du vil – uden at skulle tænke på, om du burde holde igen. Den kan som sagt bruges i drikke, men kan i den grad også bruges til desserter og andre lækkerier, hvor du ønsker et touch af chokoladesirup. Flasken indeholder 1 liter – og husk nu, den kan bruges til desserter også.


Nicolas Vahe Hasselnød sirup

Hasselnødde-smagen giver lidt nutella-vibes, og hvem elsker ikke det? Denne fra Nicolas Vahe indeholder 25 cl, og kan bruges til både din iskaffe, varme drikke og desserter. Der er næsten ingen grænser for, hvornår du ikke liiige kan komme lidt sirup på og gøre smagsoplevelsen lidt ekstra.


Hvilken sirup til iskaffe er bedst?

At sige, hvilken sirup der er den bedste, ville i den grade sprede vandene – for det er det vidst utrolig mange delte meninger om. Det ved vi med garanti, da det blandt andet er derfor, at udvalget af sirup til iskaffe konstant udvides med flere varianter og smage. Dog er ovenstående udvalg nogle af de mest populære smage, så vi tror på, at din favorit er iblandt dem. Så hvilken, der er den absolut bedst smag? Det kan variere fra person til person, alt efter hvilke præferencer personen har.

Hvordan vælger jeg en sirup til iskaffe?

Er det første gang, at du skal prøve kræfter med sirup til iskaffe? Så kan det være svært at finde rundt i, hvilken man skal vælge. Her må udgangspunktet være, at du tænker tilbage på, hvilke smage du normalt foretrækker og hvor sødt, du normalt kan lide dine ting. Du kan også prøve at bestille en iskaffe med sirup ude, inden du køber din egen sirup.

De klassiske smage er som sagt: vanilje, karamel, saltkaramel, hasselnødder og chokolade – det er alle smage, vi er familiære med og har smagt i en anden sammenhæng. Så vælg den, du plejer at være mest vild med og start. Det skal dog siges, at det ikke er en garanti, at du vil kunne lide smagen med din iskaffe – blot fordi du kan lide den i andre sammenhæng.

Men det bedste udgangspunkt, når du skal vælge en sirup til iskaffe, er, at du vælger en, du tror, du foretrækker mest. Går det helt galt, kan du sikkert bruge siruppen til noget andet eller give det til et familiemedlem eller ven.

Hvad er sirup lavet af?

Den klassiske sirup, som vi bruger til f.eks. pandekager, te eller som erstatning for sukker i opskrifter, er fremstillet af råsukker fra f.eks. sukkerroer og sukkerrør. Derfor er smagen af netop det meget neutralt. Ønsker man ovenstående smage, vil der blive tilføje forskellige ting, som så giver dig en sirup til iskaffe med hasselnøddesmag, chokoladesmag eller noget tredje.

Sirup ikke kun til iskaffe

Det er ikke kun i iskaffe man kan bruge sirup, men også i mange andre ting så som på pandekager, i varmedrikke og på din morgenmad. En af de mange fordele der er ved sirup til iskaffe, er at sukkeret er opløst inden den kommer i kaffen, og derfor er der ikke sukker du skal tygge dig igennem når du drikker din iskaffe.

Med sirup til iskaffe er der mange smagsvarianter, det er dog ikke kun i iskaffe du kan bruge den lækre sirup. Du kan blandt andet bruge sirup til din the, varm kaffe, eller varm mælk. Det er en god måde at opgradere dine varmedrikke, og får den til at smage lidt mere lækkert.

Ud over at bruge sirup til iskaffe, kan det også bruges på din morgenmad; så som havregrød, skyr eller müsli. Dette er en lækker måde at gøre din morgenmad lidt mere lækker og pænere på.

Som en sidste ting kan du bruge din sirup til bagværk og kage. Du kan enten bruge den direkte i dit bagværk, eller hælde det over til sidst. Hvis du bager brownie eller en anden chokolade kage, kunne vanilje sirup eller hasselnød sirup være en lækker mulig. Dette er blot et eksempel, du kan matche alle smage du kan lide.

FAQ