Det er sommer, vejret er godt og du trænger til en lækker is, der bare smelter på tungen. Derfor giver vi dig opskriften på sorbet is, som bare emmer af sommer og sol. Sorbet is er en lækker is der kan laves i mange forskellige varianter, og det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke smage du ønsker i din næste sorbet is.

Sorbet er en lækker måde at køle sig ned på, eller bare som en flot dessert til din næste fest. Vi giver dig svaret på 3 af de bedste ismaskiner så du kan komme igang med at lave sorbet. Til sidst i artiklen får du også en af de bedste opskrifter på sorbet is.

Ismaskiner du kan lave din næste sorbet is på

WILFA ISMAKINE

Effektiv og stor ismaskine der kan lave din yndlings is på 60 minutter. Men denne ismaskine får du en maskine der er stor, og kan derfor lave op til 1,5 liter is ad gangen. Det er en ismaskine der sikre de lækker hjemmelavet is, hurtigere end du ville få med den gammeldags metode.


NEMOX Ismaskine

Smart og moderne ismaskine der kan lave store portioner is til dig og dine nærmeste. Med denne ismaskine får du en ismaskine der kan lave 1,7 liter is på godt og vel 20 minutter. Ismaskinen har en indbygget kompressor der gør at isen hurtige og effektivt bliver lavet.

DOMO sorbetblender

Smart sorbet blender du kan bruge til at lave sorbet, iskaffe eller smoothies. Denne ismaskine bruges mere som en blender med køleelement, end den kan bruges som ismaskine- men uanset er det et godt værktøj at have.

Hvad er sorbet is?

Sorbet is er en lækker dessert, der kan serveres til alle arrangementer, og det er næsten stensikkert at alle du serverer den for vil være vilde med det. Sorbet is går man nemlig ikke forkert i byen med. Sorbet is er en frossen dessert, der er lavet af kogt sukkerlage. Sukkerlagen afkøles og man tilsætter smagsstoffer. Smagsstofferne kan være massere forskellige ting, men er ofte frugtpuré, frugtsaft, chokolade, vin eller likør. Det er en lækker dessert, som du næsten kan sammensætte som du vil, efter hvilken smag ønsker du til din kommende dessert.

Sorbet is er en tyk og blød is, der smelter på tungerne. Det er en is, der smager af meget, og som kan fremstilles til det, du ønsker at servere den til. Sorbet is er en is uden mælkeprodukter og æg, men som er baseret på vand, sukkerlage og frugt eller bær. Det gør derfor isen oplagt til veganere og vegetarer.

Sorbet isens oprindelse

Sorbet is stammer fra den mellemøstlige drik charbet, som er en usødet frugtjuice og vand. Navnet stammer fra netop denne drink, fordi isen ofte er lavet af forskellige frugter eller bær.

I dag findes der mange forskellige slags sorbet is, og de findes i alle afskygninger. Du kan både købe isen i butikken, hos forhandler, men du kan også begive dig ud i at lave isen selv. Når du først er kommet i gang med projektet, er det egentligt meget simpelt at lave sorbet is, da det ikke kræver mange ingredienser at lave isen fra bunden.

Hvad kan du bruge sorbet til?

Når du står og skal lave sorbet is er det vigtigt at vide hvad du kan bruge isen til, og hvilken smag der er bedst til hvad. Sorbet is kan laves som dessert, eller som et mellemmåltid. Det kommer meget an på hvad du skal bruge isen til. Nogle foretrækker at bruge sorbet is som dessert, eller som tilbehør til dessert. En af vores klare favoritter er at servere hindbær sorbet til en lækker brownie med mørk chokolade. Sorbet isen er med til at skabe en god kontrast til den mørke chokolade, og gør at desserten bliver mere frisk, end hvis du blot serverede brownien.

Hvilke ingredienser skal der i sorbet is?

Når du skal til at lave sorbet, er det faktisk meget simpelt. Det er en is uden mange ingredienser, og det er lige før vi tør at sige at du kan lave sorbet is, med det samme, fordi du kan bruge det du har i skabet til at skabe din egen unikke smag for din hjemmelavet sorbet is.

Opskrift på sorbet is:

Her får du en lækker opskrift på en hindbærsorbet is, det er nemlig vores favorit. Hindbærsorbet is er en sød-syrlig frisk is, der bare emmer af sommer dage. Derudover har isen en helt fantastisk pink farve, som bare ikke er til at modstå.

En anden grund til at vi elsker hindbær sorbet is fordi den passer godt sammen med en lækker chokoladekage, og de to smage komplementerer bare hinanden godt. Denne hindbærsorbet kan bruges både på en varm sommerdag, for at køle dig ned, men kan også bruges til de festlige lejligheder.

Ingredienser:

1 vaniljestang
175 g sukker
650 g frosne hindbær (du kan også bruge friske)
2 dl vand
En halv citron, og saften herfra

Fremgangsmåde:

Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud, og fordel i lidt sukker, for at skille kornene fra hinanden.

Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand i en tykbundet gryde. Kog blandingen i under omrøring, og lad det simre i 5 minutter.

Tag gryden af varmen og tag vaniljestangen op og blend herefter hindbærmassen. Hæld det hele gennem en sigte, så kerneren sigtes fra. Brug gerne en dejskraber for at mose hindbærpuréen gennem sigten så det sidste der er tilbage er kernen.

Smag hindbærmassen til med lidt citronsaft og lad det stå på køl i 2 timer.

Kør nu hindbærsorbeten i en ismaskine i 15, til den er tyk og cremet. Sæt den i fryseren i 1 time inden servering.

Hvis du ikke ejer en ismaskine, kan du sætte sorbeten i fryser. Du skal dog huske at røre i isen en gang hver 30. minut, så isen ikke krystalliserer. På den måde sikrer du dig den mest lækre og cremede sorbet.

Hvilke ismaskiner findes der til sorbet is?

Alle kender når trangen til en lækker is kalder, men hvordan får du lavet den nemmeste is? Svaret må være en ismaskine, på den måde får du nemlig en lækker is på mindre end 20 minutter. Det kan både være til de varme sommerdage, men også til en mørk vinteraften hvor den mørke chokolade is kalder på dig.

Der findes mange forskellige ismaskiner, og det er både hvad pris, kvalitet og design angår. Der findes mange modeller på markedet, og det er ikke kun restauranter der bruger den slags maskiner mere, men den helt almindelige dansker kan også gøre brug af det.

Når du skal ud og finde din næste ismaskine, kræver det at du ved hvad du vil have, herunder bør du overveje, hvilke kapacitet ismaskinen skal have. Altså hvor mange du regner med at skulle lave is til i fremtiden. Det kan være du blot ønsker at bruge din ismaskine til dig og dine nærmeste, eller måske ønsker du at bruge din ismaskine til når du holder store fester for alle venner og hele familien. Der findes i hvert fald en til alle.

Hvorfor købe en ismaskine til sorbet is?

Når du skal lave is på din ismaskine gør man det af flere grunde, men en af de grunde er at en ismaskine beskytter mod iskrystallerne, og gør derfor også at du får den mest cremede og lækre is end du nogensinde kunne drømme om. Når du bruger en ismaskine, sikrer du en lækker is på blot en halv time, og så er der sorbet is til dig og dine venner.

Når du bruger en ismaskine, skal du dog passe lidt på, som med alle andre maskiner. En ismaskine har en mikser åre, det er den der mikser blandingen sammen, og det er ofte den der volder problemer hvis man ikke passer på maskinen. Det der kan ske er at blandingen bliver kold for hurtigt, og at årene bevæger sig for langsomt. En anden ting der kan volde problemer er hvis du tilføjer dine ingredienser i siden af maskinen i stedet for i midten. Så dette noget du kan være opmærksom på hvis du ønsker at passe godt på din ismaskine og gøre at den kan holde i mange år, og lave noget lækker sorbet is til dig.

FAQ