Osteknive til enhver type ost | Vores 5 favoritter!

Går du og leder efter den perfekte ostekniv til din anretning?

Vi hjælper dig på vej! Vi har nemlig fundet 5 forskellige osteknive/osteknivesæt, der hver især passer perfekt til forskellige typer af oste. Det er altså slut med, at din ost hænger fast på kniven, at osten smuldrer i massevis af stykker (inden den overhovedet er kommet på brødet) og så er det slut med at få ondt i håndleddet af at trykke for hårdt, når den næste skive skal skæres. Så scroll videre og find de perfekte osteknive til din næste tapasaften.

5 forskellige typer osteknive- eller sæt.

Robert Welch Radford 3 stk

Dette knivsæt består af 3 osteknive, som hver især er beregnet til at skære i både hårde og bløde oste. Helt perfekt til osteanretningen! Yderligere er en af knivene udskåret som en lille gaffel, så du nemmere kan fange den allerede-skåret osteskive. Radford-sættet har en blank overflade, som giver elegance til borddækningen. De tåler opvaskemaskine.

Sættet inkluderer:
1 x Hard Cheese Knife 22, 5 cm
1 x Hard Cheese Knife 19, 5 cm
1 x All Purpose Cheese Knife 22 cm


Funktion Ostesæt 4-dele

Perfekt ostesæt til dig, der ønsker én af hver! Her får du nemlig 4 osteknive, der passer til enhver type ost, der bliver serveret i det lille hjem. Endnu bedre er, at du får 4, der er ens i stil, så det ser smukt og elegant ud, når du serverer ostene derhjemme for dine gæster.


Holm Ostesæt 3 dele

En ostekniv til hver type ost? Det får du her! Der er både til den hårde, bløde og cremede – så du er godt dækket ind med dette sæt! Desuden er de skønne at holde ved, når du næste gang serverer oste for dine gæster og så kan det bruges til enhver anledning grundet det fine design.


Georg Jensen Sky ostekniv – god til klæbende oste

Georg Jensens Sky ostekniv gør det til en fornøjelse at skære din osteanretning og så klæder det et hvert ostebord. Kniven er fremstillet i rustfri stål. Den industrielle designer Aurelien Barbry har forvandlet denne hverdagsgenstand til et smukt og funktionelt køkkenredskab, og så har den to praktiske huller, som gør, at osten ikke klæber. Derudover er designet ergonomisk, så kniven ligger godt i hånden. 

Mål:
H: 33 mm.
L: 222 mm.
D: 29 mm.

Rosendahl Grand Cru Ostekniv – god til oste, der smuldrer

Er du træt af, at osten smuldrer, hver gang du skærer den? Træt af at hapse alle de små stykker, der er faldet fra hinanden – lige som du skulle til at nyde din ost? Vi kender det! Den her ostekniv er perfekt til det, da hullerne sørger for, at der ikke dannes et undertryk – og osten forbliver derfor hel.


Hvad er en ostekniv?

En ostekniv er, som navnet siger, en kniv designet decideret til skæring af ost. Oftest findes de i en mellemlængde, så altså lidt større end en smørekniv – men også mindre end en f.eks brødkniv. Den er altså en størrelse midt i mellem. Det, der oftest kendetegner den, er lufthullerne deri, som er placeret omkring bladområdet på den. Oftest ser man også, at enden har en gaffeltip, som gør det nemt at få osten over på tallerkenen efterfølgende.

Derfor må du eje en ostekniv

Elsker du ost bare en lille smule? Så må du eje en ostekniv! Det gør det hele så meget nemmere og så får du en skive ost, der smager, som den skal og som stadig er intakt. For ja, lad os være ærlige! De fleste af os har vidst prøvet at skære en ost og det går ikke helt som ønsket. Sommetider skal der lægges så mange kræfter i, at håndledet er helt ømt bagefter. Andre gange er det nærmest umuligt at få osten af kniven, uden at den går i stykker og andre gange, så når osten at smuldre i massevis af stykker, inden din kniv overhovedet er halvvejs igennem skiven. Så ja, der er altså mange gode grunde til, at du skal have dig en ostekniv!

Hvilken ostekniv skal du bruge?

Det er nemlig forskelligt, hvilken type ostekniv du bør bruge. Det kommer an på, hvilken type ost der skal skæres. Vi elsker oste og anbefaler derfor altid at have en til forskellige typer af oste. På den måde er du godt dækket ind og har altid en ostekniv klar – ligemeget hvilken type ost, der skal serveres. I de her afsnit hjælper vi dig på vej mod hvilke knive, der passer til hvilke oste.

Osteknive til bløde oste

Når vi snakker om bløde oste, så mener vi oste som den klassiske brie, gorgonzola og camembert. De typer af oste, hvor vi ikke skal bruge megen kræfter for at skære igennem. Til gengæld er det de oste, vi ofte oplever, sætter sig fast på vores kniv. Og af gode grunde! Ostene har en klassisk cremet og klistret konsistent og kan være besværlige at få af kniven – uden at skulle hjælpe det af med en finger på osten. Derfor anbefaler vi, at du, til de bløde oste, benytter dig af en ostekniv med runde huller eller luftskær. Det gør nemlig, at det nemmere slipper kniven, når du har skåret et stykke af din bløde camembert.

Osteknive til mellemhårde oste

Mellemhårde oste er f.eks. hvide og gule cheddar, havarti, emmentaler og roquefort. Ønsker du den perfekte type kniv til disse typer oste? Så anbefales det, at du får fat i en ostekniv med rektangulære huller. Da ostene kun er mellemhårde, vil mange af dem stadig have en klistret tendens og hullerne vil altså hjælpe med, at de slipper nemmere fra kniven.

Osteknive til hårde oste

De hårde oste er dem, vi anbefaler en ostekniv allermest til. Uden en kniv, der er lavet til netop denne type ost, så smuldrer osten. De hårde oste kan først og fremmest være hårde at komme igennem med en almindelig kniv, da de nærmest udmatter dit håndled, inden du er halvt igennem skiven. Desuden har de hårde oste oftest tendens til at smuldre undervejs – hvis du bruger en helt almindelig kniv. Med en ostekniv til hårde oste, får du en kniv, der er skarp og helt glat blad. På den måde får du et naturligt skær igennem bladet og krystallerne, som oftest er at finde i de hårde oste, får lov at sprække helt naturligt og dermed give en endnu bedre smag.