Bedste tonic til gin | Her er 5 af vores favoritter til dig!

Er du på udkig efter den perfekte tonic til din gin? Vi har samlet fem af de bedste anbefalinger i denne artikel til netop dig, som også er vild med den populære drink! Alternativt kan du også tjekke 12 af de bedste gins ud, som vil passe godt med disse tonics.

Fem af de bedste tonic til gin

De fleste Gin & Tonic elskere ved, at tonic har en stor betydning for drinkens smag. Og den klassiske tonic-smag hælder mere til den bitre side, hvilket passer perfekt til de fleste gins. Vi har været på udkig på nogle af de bedste tonic til gin, og disse er helt fantastiske bud på de bedste tonics på markedet, hvis du skulle spørge os! 

Fever-Tree Premium Indian Tonic

Den prisbelønnede Fever-Tree-serie er lavet med autentiske, naturlige ingredienser og kinin af højeste kvalitet fra de oprindelige Cinchona træer, også kendt som feber træer eller Fever Tree. Dette er en af de bedste tonic til gin, som findes på markedet!

Fever-Tree Premium Indian Tonic Water fremstilles ved en blanding af botaniske olier samt vand og kinin. Fever-Tree formår smagsmæssigt at fremhæve citrusnoterne i gin, samt er med til at give et friskt, balanceret forhold mellem bitterhed og sødme, som efterlader en ren eftersmag. 

Alternativt kan du også tjekke Fever-Trees andre varianter ud her, da de tilbyder diverse kombinationer af nye og spændende tonics, herunder Hindbær & Rabarber og den populære variant Mediterranean


1724 Tonic Water

Det er vigtigt at vælge den helt rigtige tonic, og 1724 Tonic Water er en af de mest foretrukne og bedste tonic til gin, der findes på markedet. Den har sin oprindelse i Andesbjergene i Sydamerika, men produceres i Spanien, hvor den kinin som bruges plukkes fra Inca trail i Andesbjergene, Peru, i 1724 meters højde. 

Den er kombineret med den perfekte balance mellem sød citrus smag, og mild bitter kinin hvilket er med til at give den unikke tonic oplevelse.


Goldberg Indian Hibiscus Tonic

Er du ude efter en mere sødlig tonic, der frisker din drink op? Så er Goldbergs Indian Hibiscus Tonic nok, hvad du søger efter. Denne tonic er ikke nær så sød som mange andre mixere, men dog heller ikke udelukkende bitter som så mange andre tonics. Det er et fantastisk valg, hvor den fortryllende smag giver et friskt og blomstrende pift til din cocktail. 


Double Dutch Cucumber & Watermelon

Double Dutch Cucumber & Watermelon er en mixer, som indeholder både agurk og vandmelon. Den får en frisk smag fra agurk, hvor vandmelon tilføjer en sødme, som giver en dejlig kombination til G&T. Agurk er en populær komponent, som komplimentere gin og giver en blød balance, typisk med friske og sommerlige gins. 

Hvis du spørg os, så passer en mixer som denne fordelagtigt sammen med gin! Da den indeholder vandmelon kan den blandt andet også bruges som mixer til andet alkohol, såsom vodka.


San Pellegrino Citrus Tonic

San Pellegrino er en klassisk tonic, som de fleste gin-elskere kender til. Den klassiske og velsmagende tonicvand er for netop dig, som elsker citrus og gerne vil fremhæve bitterheden. Med den skønne smag af citrus, er det et helt fantastisk valg for dem, som søger en udsøgt smagsoplevelse!

Med dens indhold af citronsyre bidrages der til friskheden i smagen og efterlades der bløde, forfriskende noter af citron, hvilket gør den til den perfekte partner til en lang række gins. Derudover har den en del flere bobler, hvilket er med til at give en mousserende fornemmelse i din cocktail.

Hvad kan man bruge tonic til?

Tonic er ⅔ dele af den klassiske drink Gin & Tonic, som nydes i alle årets sæsoner, og der kan være mange forskellige måder at nyde den. Nogle mennesker foretrækker den bitre aroma hvorimod andre vil have det mere sødligt – der kan dog skabes en god balance midt imellem de to. Så hvad end du er til, så findes der helt sikkert en variant netop til dig, der også elsker Gin & Tonic. Her i artiklen har vi fundet fem af de bedste tonic til gin til netop dig, der også elsker den forfriskende drink.

Så hvad er tonic helt præcist?

De fleste ved ikke så meget om tonic, andet end det passer godt med blandt andet gin. Tonic klassificeres som en sodavand, der hælder mere til den bitre side – det er nemlig helt basalt danskvand med sukker og kinin. Tonicens lave indhold af kinin er, hvad der giver den bitre smag, og jo højere kinin indhold jo mere bitter er tonicen. Kinin bliver fremskaffet af Cinchona, hvilket er slægt af kina træer.

Hvor stammer tonic fra?

Gin og tonic stammer oprindeligt fra Indien, hvor de britiske soldater drak tonicvand for at undgå malaria, da kinin indholdet på daværende tidspunkt havde en forebyggende effekt. Stoffet kinin fik nemlig myggene til at holde afstand og således kunne de undgå sygdommen. Det var den bitre smag i kinindrikken, som fik soldaterne til at blande tonic op med gin. Det var heller ikke helt abnormt at tilføje citron eller lime – og det er her Gin & Tonic blev født.

I dag er det en populær mixer, der går hånd i hånd med gin, hvilket danner den populære drink Gin & Tonic. Så hvis du sidder og undrer dig over, hvilken tonic du skal vælge til din gin, så er du forhåbentlig blevet klogere på nogle af de bedste tonics på markedet til din cocktail.

Hvad er forskellen på tonic og Indian Tonic?

Helt basalt så er der en lille forskel mellem almindelig tonic og Indian Tonic. Den type, vi i dag kalder Indian Tonic, er nemlig bygget op på samme opskrift, men justeret med en smule syre. Det er den klassiske slags, der kun er på den bitre side og uden andet tilsat.

Det ekstra indhold af syre gør derfor også, at Indian Tonic er på den mere tørre side og uden andre aromaer. Tonic derimod, er mere moderne hvor der kan tilsættes andre elementer som giver flere smagsnuancer og, til tider, mindre bitterhed. Tonics er derfor oftest mere sødlige.

FAQ