Lav din egen gin – Alt du skal vide

Kan du ikke få nok af gin? Eller er der en ginelsker i dit liv, der fortjener den perfekte gave? Så bliver du nødt til at have dette “lav din egen gin” sæt fra Do Your Gin.

lav din egen gin

Do Your Gin

  • 2 x 350 ml ginflasker lavet af italiensk glas
  • 12 glasrør med botanicals
  • En tragt som du kan bruge til at blande din egen gin
  • 2 træpropper til dine ginflasker
  • Labels som du kan putte på din egen gin
  • 4 udsøgte opskrifter på drinks
  • 3 lækre opskrifter på Craft-Gin

Køber du dette lækre sæt, får du altså alt, som du skal bruge til at lave din egen gin på nær en basis sprit. Den kan du selv frit vælge.

Vi anbefaler at købe en smagsneutral vodka til sættet. Den skal gerne være så ren, som den kan være. På den måde får du nemlig mest ud af dine botanicals.

I denne artikel vil du lære alt det, som du har brug for, så du kan lave din egen gin.

Hvilke botanicals er der i “lav din egen gin” sættet?

I dette sæt fra Do Your Gin vil du finde 12 glasrør med i alt 10 forskellige botanicals.

De 12 glasrør indeholder:

  • 3x enebær
  • Kardemomme
  • Korianderfrø
  • Cubeb peberkorn
  • Rosenpeber
  • Appelsinskal
  • Lakridsrod
  • Hibiscus blomst
  • Laurbærblade
  • Lavendelblomst

Med alle disse muligheder kan du frit blande netop den gin du ønsker. Teoretisk set kan man med disse botanicals blande sig til over 370 millioner smagsnuancer. Botanicals er det der definerer en gin, og derfor er der masser at vælge imellem i dette “lav din egen gin” sæt.

Hvordan laver man gin? – 7 nemme trin

  1. Udvælg en basis sprit, som du vil lave din gin på. Vi anbefaler en smagsneutral vodka.
  2. Vælg din opskrift. Der er masser af inspiration med sættet, men slip endelig din kreativitet løs.
  3. Hæld din basis sprit i en steriliseret glasflaske. Husk på at dine ginflasker maksimalt kan rumme 350 ml, så hold mængden af sprit du bruger et stykke under dette.
  4. Tilføj enebær til flasken og lad spritten trække i 24 timer i et mørkt, køligt sted.
  5. Efter 24 timer kan du tilføje de andre botanicals. Hvis du ønsker en simpel gin med smag af enebær, kan du stoppe processen her.
  6. Lad din gin trække i 12-24 timer alt efter hvor meget smag du ønsker fra dine botanicals.
  7. Til sidst skal du bruge et kaffefilter, sammen med tragten der følger med sættet, til at filtrere dine botanicals fra. Filtrer gerne din gin over i en af ginflaskerne fra sættet.

Nu har du din helt egen gin! Du kan godt se frem til at dele den med andre.

Ekstra tips:

  • Hvis der stadig er rester af botanicals i din gin, efter du har filtreret den, kan du sagtens filtrere den flere gange.
  • Hvis din gins smag er blevet for stærk, kan du fortynde den med din basis sprit.
  • Du kan vælge at dekorere din gin med et af dine egne labels.
  • Er du i tvivl om hvilke glas du skal bruge til din gin? Så kan du læse vores artikel “Bedste glas til gin og tonic“.

Hvor mange botanicals skal man bruge i en gin?

Det er helt op til dig hvor mange botanicals du vælger at putte i din gin. I de fleste flasker gin af høj kvalitet, er der dog typisk 6-12 forskellige slags botanicals. Den eneste regel der er, når det kommer til smagen af gin, er at en gin primært skal smage af enebær. Ellers kan blandingen ikke klassificeres som gin. Derfor er der godt med enebær med i “lav din egen gin” sættet. Når du laver din egen gin, er du dog ikke bundet af nogle regler. Med dette sæt har du frie tøjler til at eksperimentere med din gin lige som du lyster.

Har din gin en underlig farve?

Afhængig af hvilke botanicals du bruger i din gin, kan det ske at den får en uventet farve. Ofte kan det være, at din gin ser lidt gul eller orange ud. Det er heldigvis helt normalt. Hvis du gerne vil have en gin med en mere klar farve, kan du bruge en vandfilterkande til at filtrere din gin. På den måde får du en mere klar gin, men det er ikke fordi denne process påvirker smagen på nogen måde. Derfor bør du kun benytte dig af dette trick, hvis det er æstetisk vigtigt for dig at have en klar gin.

FAQ

Hvor lang tid tager det at lave min egen gin?

Det tager mindst 24 timer at lave gin med “lav din egen gin” sættet. Do Your Gin anbefaler selv, at man lader sin basis alkohol stå med enebær i 24 timer. Derefter tilføjer du dine botanicals, og lader din gin stå i yderligere 12-24 timer.

Hvor meget gin kan man lave med et sæt?

Der er nok enebær i “lav din egen gin” sættet til du kan lave 3 flasker gin. Resten af dine botanicals kan række til et sted mellem 10 og 20 flasker gin. Det betyder, at du vil kunne lave en masse gin, hvis du blot køber flere enebær.

Er gin lavet af vodka?

Nu når du har lært at lave din egen gin, kan det være du undrer dig over, om alt gin er lavet af vodka. På destillerier er gin oftest lavet med ethanol som basis. Ethanol er helt smagsneutralt alkohol, der er lavet på korn, og som skal bestå af mindst 96% alkohol.

I takt med at gin er blevet mere populært, er der også mere eksperimentation med produktionen af gin. Det betyder at nogle gins er lavet på andet end ren ethanol, for at give ginnen et twist. Basen til en gin kan fx også være et destillat lavet på vindruer eller et lavet på kartofler. Vælger man et destillat med druer vil det producere en sødere og mere frugtig gin. Et destillat lavet på kartofler vil derimod give ginnen en mere cremet og fed smag med tæthed i smagen. En anden mulighed er at vælge et destillat, der er lavet på malt, hvilket vil skabe en gin med en brødagtig sødme, der minder om Whisky.

Læs meget mere om gin i vores artikel Gin bedst i test“.

Lyder det som noget for dig at lave din egen whisky eller rom? Så kan du læse vores artikler “Lav din egen whisky” og “Lav din egen rom“.